Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/u/u1208040/www/zebramedia/html/include/php/class/zebsettings.class.php:42) in /home/u/u1208040/www/zebramedia/html/index.php on line 67
Kundcase: Landskrona stads bildbank - från din webbyrå i Skåne - zebramedia.se

Kundcase: Landskrona stads bildbank

16 mars, 2010 09:31

Bakgrund

Det halvkommunala bolaget LandskronaPlus hade tillsammans med Turistbyrån sedan en tid tillbaka haft en egen bildbank, utvecklad av oss på Zebra Media. I och med avvecklingen av LandskronaPlus ville man lyfta upp bildbanken och låta annan kommunalverksamhet ta del av verktyget.

Länk

http://bildbank.landskrona.se

Vad vi gjort

I och med att bildbankens användning skulle breddas krävdes det att strukturen sågs över. Därför skissade vi upp en leverantör och katalogbaserad struktur.

Tekniksnack;
Varje administratör läggs in i en leverantörsgrupp. Varje katalog och bild som sedan skapas kopplas till en leverantör. En leverantör kan enbart se sitt egna material. Men om en katalog med identiskt namn till en befintlig skapas av en ny leverantör byggs enbart en länk och katalogen delas. Bilderna förblir dock enbart synliga för respektive leverantör.


Detta betyder att olika förvaltningar nu kan hantera sina egna bilder och kataloger oberoende av varandra.
Turistbyrån kan skapa egna kataloger och ladda upp egna bilder utan att det berör Kommunikation. Men för att det inte skulle bli rörigt för slutkunden så byggdes system dynamiskt så att det automatiskt kan dela på identiska kataloger.

Bildbanken följer Landskrona stads grafika profil som togs fram när de byggde om sin huvudsajt men har sitt egna gränsnitt för att göra bildbanken enkel och tydlig.
 
Stor och tydlig sök gör det lätt för kunden att hitta bilder.
 
När man förhandsgranskar en bild får man all viktig information direkt och även en möjlighet att fortsätat leta efter liknande bilder tack vore väl utformat tagg- och katalogsystem.
 
Mer om hur bildbanken fungerar kan ni läsa i manualen som ni hittar här.
 


Dela |

blog comments powered by Disqus
Telefon:
+46 (0)418 - 227 60

E-post:
info@zebramedia.se
Adress:
Zebra Media
Säbygatan 16
261 33 Landskrona