Skapa en sida på Facebook för ditt företag eller förening!

10 februari, 2010 12:04
Vi får en del frågor hur man gör för att skapa en sida för sin förening eller företag på Facebook. Så vi tänkte ägna detta inlägg åt just detta.

Varför på Facebook?

Det är klart en bra fråga och svaret är enkelt, för att synas. På Facebook har ni dessutom möjlighet att skapa en helt annan närvaro och kontakt med era potentiella kunder. Men försök att undvika att bara använda det som ännu en kanal att spy ut reklam. Ta istället vara på möjligheten att kunna kommunicera med människor. Det är helt gratis.

Fortfarande osäker?

Vanliga frågor och osäkerheter som gör så att många, framförallt företag undviker exempelvis Facebook, men även allt annat som ligger under samlingsbegreppet sociala medier är;

Vi måste hålla en hög produktivitet bland våra anställda, vi har helt enkelt inte tid!
Självklart en bra poäng och man ska veta att det krävs en del tid för att upprätthålla en bra social närvaro på nätet. Men fördelarna är också många. Ni får ut ert budskap på ett ärligare sätt som många gånger ses mer trovärdigt än en vanlig reklamkampanj som är köpt.
Sociala medier kan även ses som en effektiv kundsupport, där alla frågor och svar blir arkiverade och sökbara, vilket självklart sparar tid.
Dessutom finns det enorm kompetens i sociala nätverk som vida överstiger den enskilde medarbetarens. På så vis kan även de anställda bli ännu mer produktiva.

Vi vill inte ha negativa kommentarer!
Det är ingen som vill ha negativa åsikter uttalade om sitt företag. Men oftast är det bättre att föra samtalet på hemmaplan där du ändå på något vis kan ha en ärlig chans att hantera det. Diskussionen kommer med allra största sannolikhet ändå förekomma, med eller utan er.

Läs även 12 skäl till att din organisation bör undvika sociala medier samt Motargument till 12 skäl att inte använda sociala medier skrivit av två flitiga bloggare.

1.

Gå till www.facebook.se2.

Klicka på Skapa en sida3.

Det första vi ska göra nu är att välja vilken kategori som passar oss bäst. Är du till exempel ett företag som säljer saker på nätet kanske Nätbutik är ett bra alternativ. Det spelar ingen större roll, men det visar inom vilket område Ni är verksamma i.4.

Skriv sedan in namnet på ert företag eller förening.5.

Fyll i säkerhetskontrollen och klicka på Skapa sida för att fortsätta.6.

Har ni redan ett vanligt Facebook-konto så kan ni mycket enkelt och smidigt välja att logga in och sidan kopplas sedan ihop med ert konto. På detta vis behöver ni inte komma ihåg ännu ett konto.
Har ni inget konto så väljer ni istället att skapa ett.7.

Nu är er Facebook-sida skapad och Ni kan börja använda den. Nedan går vi genom de viktigaste inställningarna för att komma igång för att få en snygg och funktionell sida.8.

Bra att börja med är att ladda upp en bild, förslagsvis logotyp. Detta gör ni genom att föra muspekaren över frågetecknet och sedan klicka på Byt bild. I menyn som dyker upp kan ni välja Ladda upp en bild.9.

Klicka på Bläddra... och välj en bild från din dator och klicka sedan på Öppna för att ladda upp den. Uppladdningen påbörjas automatiskt.10.

En annan bra sak att redigera är informationen om er. Detta gör Ni genom att klicka på Information och sedan Redigera.
Här kan ni berätta kort om er verksamhet samt skriva in adressen till er webbsida.11.

Slutligen skall vi kolla lite kort på vilka andra inställningar och applikationer som kan vara nyttiga att använda. Klicka på Redigera.12.

Anteckningar är en smart funktion om din vanliga hemsida har e blogg med RSS-flöde. Då kan ni koppla samman dessa med er Facebook-sida så att era nyheter på hemsidan syns på er Facebook-sida.
Så gå ner till Applikationer och klicka på Redigera under Anteckningar.13.

För att koppla er blogg/rss-föde med Facebook-sidan klickar ni på Importera en Blogg, skriver in adressen till ert flöde och blickar på Börja importera.Det var allt vi hade att säga om sidor på Facebook för denna gången. Behöver ni mer hjälp så hör gärna av er eller läs mer i vårt inlägg med tips för att komma igång med sociala medier.

(Uppdaterat 2010-05-11)
Läsning om Facebook och att skapa kortadress till sin sida finner ni här >>


Dela |

blog comments powered by Disqus
Telefon:
+46 (0)418 - 227 60

E-post:
info@zebramedia.se
Adress:
Zebra Media
Säbygatan 16
261 33 Landskrona